Wanneer is de kerstvakantie in Amsterdam in 2024?

Geplaatst door Rosalie Anstadt op 21 augustus 2024
De kerstvakantie in Amsterdam is van zaterdag 21 december 2024 tot en met zondag 5 januari 2025. Deze data zijn vastgelegd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en wetenschap (OCW). Basisscholen en middelbare scholen mogen hiervan niet afwijken. Wel mogen scholen de kerstvakantie verlengen met een of twee dagen door bijvoorbeeld studiedagen aan de vakantie vast te plakken.

Kerstvakantie 2024-2025 Amsterdam

Basisscholen en middelbare scholen in Amsterdam hebben in schooljaar 2024-2025 kerstvakantie van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari. De kerstvakantie wordt ook wel wintervakantie genoemd.

Veel scholen plannen een dag voor of na de vakantie een studiedag, waardoor de kerstvakantie eerder begint of later eindigt. Houd hiermee rekening, door bijvoorbeeld de BSO (buitenschoolse opvang) in te lichten. Exacte data voor vakanties en studiedagen staan in de schoolgids van jouw school.

In dit overzicht staan alle schoolvakanties in Amsterdam in 2024.

Wie stelt de data voor de kerstvakantie vast?

Het ministerie van OCW bepaalt wanneer scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de regio’s Noord, Midden en Zuid vakantie hebben (Regeling vaststelling schoolvakanties 2022-2025). Zij stemt dit af met ouderorganisaties, de sectorraden voor basis- en voortgezet onderwijs en de toeristische sector. Amsterdam valt onder regio Noord, net als andere gemeenten in Noord-Holland.

Scholen mogen niet afwijken van de data voor de kerstvakantie, behalve in bijzondere situaties. Scholen moeten in dit geval toestemming vragen aan OCW.

Van de data voor de voorjaarsvakantie en de herfstvakantie mogen scholen wel afwijken, dit zijn slechts adviesdata.

Gerelateerde onderwerpen