Scholen bieden hun leerlingen verschillende soorten hulp. Welke hulp dat is, is afhankelijk van wat je kind nodig heeft en van wat de school kan bieden. Er zijn twee categorieën van ondersteuning: basisondersteuning en extra ondersteuning.
Basisondersteuning is ondersteuning die iedere school in Amsterdam kan bieden. Scholen spreken binnen het samenwerkingsverband af wat er onder de basisondersteuning valt. Aanpassingen voor leerlingen met dyslexie, disharmonische intelligentie of faalangst vallen onder de basisondersteuning. Heeft je kind ondersteuning nodig die specialistischer is dan de basisondersteuning dan heet dit extra ondersteuning.
Scholen organiseren de extra ondersteuning op hun eigen manier. Ook biedt niet iedere school dezelfde extra hulp. Hoe de school de hulp organiseert staat in het schoolondersteuningsprofiel. Dit is het plan van de school voor de hulp en zorg op school. De scholen in Amsterdam en Diemen werken samen om te zorgen dat er voor iedere leerling een passende plek is met de juiste hulp.
Zit je kind op het basisonderwijs? Op de website van het samenwerkingsverband voor basisonderwijs leest u meer over de werkwijze.
Zit je kind op het voortgezet onderwijs? Op de website voor het samenwerkingsverband voortgezet onderwijs lees je meer over de ondersteuning in het voortgezet onderwijs.
Heeft je kind extra hulp nodig? De school maakt hier dan een plan voor. Dit plan heet het ontwikkelingsperspectief. Hierin staat welke hulp je kind nodig heeft, en hoe de school dit gaat organiseren. De school doet dit samen met jou als ouder. Heb je vragen over de hulp, of denk je dat er iets anders nodig is? Ga hier dan over in gesprek op school